Veiligheid

Europese richtlijn Medische Hulpmiddelen


Regelmatig verschijnen er in de media berichten over producten waarbij voor mensen onveilig of gevaarlijk geachte materialen zijn gebruikt. Ook komt het helaas voor dat producten worden nagemaakt en/of herverpakt. Daarom is het goed om te weten dat de Nederlandse tandtechnische laboratoria vallen onder de Europese richtlijn Medische Hulpmiddelen. Sinds 14 juni 1998 moeten alle tandtechnische laboratoria in Nederland voldoen aan deze richtlijn (in 2007 herzien).

In deze richtlijn is onder meer geregeld dat laboratoria als fabrikant van op maat gemaakte medische hulpmiddelen verplicht worden:
- Zich te melden bij Staatstoezicht op de Volksgezondheid;
- Te werken volgens de laatste stand der techniek;
- Hun manier van werken te documenteren in technische dossiers
- De gebruikte materialen moeten traceerbaar zijn in het onverhoopte geval dat er iets mis zou gaan/zijn met bepaalde materialen.

TTL Den Bosch verstrekt desgevraagd aan de tandarts een Verklaring van Overeenstemming. Hierin staan alle gebruikte materialen vermeld. Vraag hierom bij uw tandarts.

Made in Holland

TTL Den Bosch is van mening dat de patiënt en de tandarts het recht hebben te weten waar, met welke grondstoffen en door wie het tandtechnisch werkstuk wordt vervaardigd. Kwaliteit is hierbij uiterst belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor het motto 'Made in Holland'.

Meer

Laatste nieuws

11
nov

Minister waarschuwt tandartsen

VWS-Minister Edith Schippers waarschuwt tandartsen dat ze forse tariefverhogingen per 1 januari niet accepteert.

Blijf op de hoogte

Informatie van TTL Den Bosch

Op regelmatige basis brengen wij u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen bij TTL en van onze tandtechnische producten.

Aanmelden

Laatste tweets

TTLDenBosch: Visalys Veneer praktijk http://t.co/xZnMYdznWB
16-09-2014