Tandtechnicus

Wat is een tandtechnicus?


Uw gebit is een belangrijk onderdeel van uw gezicht. Daar wilt u alleen het beste voor. Daarom werkt uw tandarts ook nauw samen met de tandtechnicus. Een tandtechnicus is een vakman of -vrouw die in opdracht van de tandarts voor de patiënt op maat gemaakte medische hulpmiddelen maakt die het gebit corrigeren, ondersteunen of vervangen. Denkt u hierbij aan kronen, bruggen, beugels, implantaten en prothesen. De tandtechnicus gebruikt bijvoorbeeld digitale fotografie en high-tech cadcam-technieken om tanden en kiezen te ontwerpen.

Omdat ieder mens anders is, is ook ieder hulpmiddel anders. Daarom stuurt de tandarts de patiënt steeds vaker langs de tandtechnicus. Bijvoorbeeld om een goed beeld van uw mondsituatie te krijgen, de juiste kleur te bepalen of uw wensen door te spreken.

Verklaring van overeenstemming
TTL Den Bosch is aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek. Deze vereniging is van mening dat u als patiënt het recht hebt te weten wat er aan materialen in uw mond gaat. Daarom verstrekken de tandtechnische laboratoria aangesloten bij de Branchevereniging Tandtechniek desgevraagd aan de tandarts een verklaring van overeenstemming. Hierin staan alle gebruikte materialen vermeld. Vraag hierom bij uw tandarts.

Made in Holland

TTL Den Bosch is van mening dat de patiënt en de tandarts het recht hebben te weten waar, met welke grondstoffen en door wie het tandtechnisch werkstuk wordt vervaardigd. Kwaliteit is hierbij uiterst belangrijk. Daarom hebben wij gekozen voor het motto 'Made in Holland'.

Meer

Laatste nieuws

01
feb

De levensduur van composiet

Amalgaam, jarenlang gebruikt in veel tandheelkundige praktijken, is op zijn retour. Composieten hebben bewezen een goed alternatief te zijn.

Blijf op de hoogte

Informatie van TTL Den Bosch

Op regelmatige basis brengen wij u via onze nieuwsbrief op de hoogte van de ontwikkelingen bij TTL en van onze tandtechnische producten.

Aanmelden

Laatste tweets

TTLDenBosch: Visalys Veneer praktijk http://t.co/xZnMYdznWB
16-09-2014